FAQ – Vanliga frågor

Vad exakt menas med ”prefabricerade modultimmerramshus”?

Ett prefabricerat modulhus är ett nyckelfärdigt hus som vi byggt inomhus i vår fabrik där alla byggnadsaspekter utförs med högsta precision och uppmärksamhet in i minsta detalj. Huset levereras till platsen som en modul. Om det är ett Attefallshus, kommer det som en modul och är 100 % klart. I fall med större byggnader levererar vi flera moduler som sedan snabbt kopplas ihop på plats. Detta sparar mycket tid på plats och ger byggnaden bästa möjliga kvalitet. Om du vill veta mer om hur detta fungerar kan du kontakta oss.

Tillverkar ni endast nyckelfärdiga byggnader?

Inte nödvändigtvis. Vi kan leverera delvis färdiga hus – du kan välja att göra klart insidan själv och roa dig med att dekorera i stället.

Bygger ni bara Attefallshus?

Inte alls. Vi tillverkar och bygger alla slags hus – från attefallare och privata bostäder i alla storlekar till lägenhetsbyggnader, skolor, daghem etc.

Tillverkar ni bara modellerna som finns på webbsidan?

Inte alls. De du ser på webbsidan är våra första modeller. Vi håller just nu på och arbetar med andra modeller av Attefallshus och storfamiljshus. Du är alltid välkommen att kontakta oss rörande den idé du kanske har. Vi på Matison Enterprise är välutrustade för att hjälpa till med arkitektur från projektets allra första början. 

Vilka andra byggnadsmetoder erbjuder ni?

Hus med timmerramselement, stolphus och laminerade timmerhus.

Vad är en normal leveranstid på ett Attefallshus?

Med standarddesign tar det upp till 8 veckor från det att överenskommelsen skrivs på tills det kommer fram till platsen.

Levererar ni hus över hela Sverige?

Vi levererar faktiskt över hela Norden så länge det är möjligt att transportera modulerna till din plats. Eftersom husen byggs nyckelklara i vår fabrik är det enda möjliga hindret framkomsten för transporten – som små öar eller högt upp i bergen med mycket smala vägar.

Gör ni också markarbete och fundament?

Ja det gör vi och vi gör det gärna. Matison Enterprise är ett genuint byggföretag och vi har mer än 30 kvalificerade byggarbetare i vårt team. Se sektionen för Matison Konstruktion på denna webbsida för att få reda på mer om vårt byggnadsarbete.

Vilka typer av fundament ska jag använda?

Vi är inte bundna till något speciellt men om marken är utan berg föreslår vi alltid att du använder våra skruvfundament för Attefallshus. Det går snabbt att använda dem och det är möjligt att borra ned dem när som helst under året. Ta en titt på Matison Marknad för att se vilka skruvar vi använder.

Var framställs husen?

Matison Enterprise husframställning utförs inomhus vid en toppmodern fabrik i Lettland, som har hög produktionssäkerhet och i noggrant kontrollerad miljö. Fabriken etablerades 1992 och har framställt hundratals vackra byggnader för Norden sedan dess. Allt från fönster och dörrar till kök, väggpaneler och golv framställs i samma fabrik.   

Är Attelfallshusen vinterbonade?

Absolut. Alla våra hus är lufttäta och byggda för att enkelt motstå nordiska vintrar. De är också mycket energisnåla.

Kan jag ändra på layouten på era moduler?

Du kan göra en liknande layout utan extra kostnad och göra några mindre ändringar och detaljer med innerväggarna. Andra ändringar görs mot extra kostnad.

Har era hus certifikat för badrums- och elinstallationer?

Alla badrums- och elinstallationer görs i enlighet med svensk byggnadsindustris normer.

Kan ni hjälpa mig med tillstånd från kommunen?

Naturligtvis. Vi är glada att få ta hand om kommunala underrättelser och andra meddelanden för att ta emot tillståndet. De kommunala avgifterna betalas av kunden.

Vilken garanti erbjuder ni?

Vi tillhandahåller 10 års garanti på konstruktionen, fönster och dörrar på alla byggnader. Garanti på apparater, badrumsporslin och vattenvärmare varierar från 1 till 5 år, beroende på tillverkaren.

Vilka är betalningsvillkoren?

En delbetalning på 5 % görs vid påskriften av överenskommelsen.
En delbetalning på 45 % görs när framställningsprocessen påbörjas.
En delbetalning på 40 % görs innan det färdiga huset lämnar fabriken. Vid denna tidpunkt har du fått en hel fotoportfölj av ditt tillverkade hus.
En slutlig betalning på 10 % görs efter den slutliga inspektionen som ska göras inom 5 dagar efter leveransen.